Новини Транспорт

Нов гаф на Боинг: Самолет изгуби колело по време на излитане

   
Нов гаф на Боинг: Самолет изгуби колело по време на излитане

Носовото колело на пътнически самолет Boeing 757 на Delta Air Lines се е откъснало и се е търкулнало, докато самолетът се е подготвял за излитане през уикенда от международното летище в Атланта, според авиокомпанията и регулаторните органи, предаде The EconomicTimes.

В известие на FAA се посочва, че самолетът се е подреждал и е чакал за излитане на международното летище "Хартсфийлд-Джаксън", когато "носовото колело се е откъснало и се е търкулнало надолу по хълма".

"Имаме проблем", съобщава пилотът на контрола на въздушното движение, след като екипажът на другия самолет го предупреди, че едно от двете колела в предната част на самолета е паднало

Никой не е пострадал при инцидента, който се разследва. 

Самолетът, който трябваше да лети до Богота, е изтеглен за ремонт и вече е използван на следващия ден.

Boeing е под все по-голямо внимание от страна на регулаторите и обществеността, след като част от фюзелажа на 737 MAX 9 на компанията Alaska Airlines падна на 5 януари. Никой не беше ранен и при този инцидент, но FAA спря 171 самолета MAX 9 след инцидента.

Говорител на Boeing насочи всички въпроси относно новия инцидент към Delta, отбелязвайки, че производството на самолет 757 е спряно през 2004 г. и че последният е доставен през 2005 г.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати