Новини Транспорт

Във Видин се проведе информационна кампания за популяризиране на летището в румънския град Крайова

   
Във Видин се проведе информационна кампания за популяризиране на летището в румънския град Крайова

Във Видин се проведе информационна кампания за популяризиране дейността на международното летището в румънския град Крайова. Присъстваха председателят на Окръжния съвет на окръг Долж Дорин-Козмин Василе и Сорин Манда, генерален мениджър на летище "Крайова". Василе подчерта близостта на летището с Видин и удобствата от това: "С построяването на моста двете ни държави се свързват по-лесно. Удобно е и за бизнеса, и за желаещите да пътуват от летището... Направихме големи инвестиции в него. Предстои откриването на нов терминал. Искаме да привлечем пътници и от България, и от Сърбия... Основни оператори на нашето летище са нискотарифни компании и това прави пътуването с по-малко разходи..."

Летището работи за удобството на пътниците, обясни Сорин Манда: "Летището се намира на една много удобна дестинация и е по-близо от летищата в София и Белград... Миналата година имахме над 600 хиляди пътници, а амбицията ни с новия терминал - да достигнем повече - около 2 милиона... Има денонощно наблюдение на летището и на паркинга, който е с такса няколко евро за седмица... Непрекъснато инвестираме в аеропорта. За миналата година нямаме нито един отменен полет... За съжаление през последните години имаме по-малко пътници от България и искаме да променим това. На сайта ни има информация и на български и там могат да се правят резервации... Очакваме да станете наши пътници..."

Летището изпълнява полети до Германия, Белгия, Франция, Испания, Италия и Англия, а през лятото и до курорти в Турция и Гърция.

Предстои да бъде електрифицирана жп линията Калафат - Крайова, което ще улесни пътуването с влак. От Калафат има три пъти на ден автобуси до Крайова, които са съобразени с полетите на летището, обясни още Сорин Манда.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати