Новини Събития

Time Out: Това са най-добрите градове за посещение през 2024 г.

   
Time Out: Това са най-добрите градове за посещение през 2024 г.

Това е градът-главен герой във всички ваши любими телевизионни предавания и филми, вдъхновението зад безброй песни и творби на изкуството – и една от най-известните туристически дестинации в света. На този фон, вероятно не е чудно, че медийната компания Time Out определи Ню Йорк за най-добрия град за 2024 г. Изданието анкетира 20 000 жители на градове по целия свят, заедно със своята мрежа от глобални писатели и редактори, за да състави класацията на най-добрите градове за посещение през 2024 г.

Взети са предвид различни фактори, сред които кулинарна сцена, архитектура и културни събития. Целта на Time Out е да предостави „вдъхновение за пътуване“, но също и „глобална снимка на живота в града“.

Безбройните музеи в Ню Йорк и процъфтяващата му театрална сцена са част от причините, поради които американският град печели първото място в класацията.

Глобалната репутация на Ню Йорк също изиграва роля – градът е определен като мястото, в което жителите на други градове най-много биха искали да се преместят да живеят.

Град на контрастите

На второ място в списъка на Time Out е Кейптаун, Южна Африка, определен от „всеки един респондент в проучването“ като „красив“ - без съмнение благодарение на зашеметяващата комбинация от море, градски пейзаж и невероятни планински околности.

От изданието подчертават културните предложения на Кейптаун – от музейните вечери през летните месеци до театралните и комедийни предложения в Theatre on the Bay, както и новооткрития Time Out Market Cape Town.

Топ пет на Time Out допълват Берлин, Германия (похвален за оживения си нощен живот), Лондон, Обединеното кралство (възхваляван за своите „легендарни“ пъбове и безплатни музеи и галерии) и Мадрид, Испания (заради „изключителните“ заведения за храна и напитки).

Топ 10 на най-добрите градове за посещение през 2024 г., според Time Out:

1. Ню Йорк, САЩ

2. Кейптаун, Южна Африка

3. Берлин, Германия

4. Лондон, Великобритания

5. Мадрид, Испания

6. Мексико Сити, Мексико

7. Ливърпул, Великобритания

8. Токио, Япония

9. Рим, Италия

10. Порто, Португалия



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати