Оферти

Просеко тур в Конелиано Валдобиадене, Азоло и Венеция

   
Просеко тур в Конелиано Валдобиадене, Азоло и Венеция

Тревизо, Венеция, Конелиaно, Валдобиадене, Азоло, Посаньо
2 – 5 май 2024
Винарският регион Конелиано Валдобиадене, където се произвежда пенливото вино просеко, е истински рай. Ще се потопим в свежата зеленина на лозовите хълмове, защитени от ЮНЕСКО, ще дегустираме просеко в традиционни винарни, ще хапваме вкусна италианска храна, ще се насладим на красотата на районите Конелиано Валдобиадене и Азоло. Ще се разходим и в приказната Венеция. От ландшафта на просеко хълмовете до златните мозайки на базиликата Сан Марко, през малки села и пищни лозя, ще вкусите най-доброто от района на Венето само за четири дни. Бавно и лежерно пътуване в малка група.

Ден 1

Обеден полет с Ryan air от София до Тревизо. Посеща ни фирмата-партньор и се отпрявяме към Тревизо. Настаняване в 4* хотел Porta Altinia. Ще се разходим по известната търговска улица Калмаджоре, който свързва Пиаца деи Синьори с катедралата, с живописните и скрити кътчета под сградите с колонади. Ще разберем за историята на този очарователен град от римско време и за венецианското господство. Ще посетим живописните канали на Pescheria, където всяка сутрин се провежда рибен пазар, и прочутия канал Буранели. Отпрявяме се с влака към Венеция за следобедна разходка. Нашият гид ще ни отведе в квартала Сан Поло с емблематичния и изпълнен с магазини мост Риалто, както и пъстрия пазар. Ще се наслаждаваме на очарователни гледки на каналите, църквите и мостовете между уличките. Ще минем покрай Двореца на дожите и базиликата Сан Марко. Дворецът на дожите е зашеметяваща сграда, украсена с шедьоври на най-известните италиански художници на XVI-ти век, като Тинторето, Тициано и Веронезе. Базиликата Сан Марко е удивителна катедрала, един от най-известните примери на византийска архитектура, която който пази безценно съкровище от златни мозайки и шедьоври на венециански занаятчии. “Златната църква” сякаш разказва историята на Венеция от времето, когато градът е основна морска сила и въплъщава в себе си венецианската естетика и изкуство. Накрая ще стигнем до музея с панорамната тераса, за да се насладим на на невероятната гледка към площада Св. Маркo.  Свободно време. Връщаме се с влака в Тревизо.

Ден 2

Ден, посветен на Strada del Prosecco- Пътят на просекото. След чудесната закуска в хотела ще сте готови за живописен тур из винарския регион, дал просекото на света. С нашия винен гид се отправяме към релаксиращо преживяване в италианската провинция. По време на пътуването гида ще ви разкаже всичко за вината и долината на просеко. По пътя ще се насладите на гледките с пищните и завлядяващи лозя с грозде от сорта глера, засадени по красивите хълмове, които са част от наследството на ЮНЕСКО. Следва посещение на традиционна винарна и дегустациия на просеко. За да е пълно преживяването, по време на дегустацията ще се насладите и на лек обяд с типични и сезонни продукти от района. Следва втора винарна, където ще научим повече за метода на производсто на просеко и историята на областта и създаването на това вино. Ще поетим и градчетата Конеляно и Валдобиадене, където ще опитаме вината на една от най-известните винарни в региона. Връщаме се към хотела в Тревизо.

Ден 3

След закуска, следва региона на Азоло и Посаньо, завладяващи и спиращи дъха средновековни селца. Азоло е известен като Перлата на Тревизо, а също така, благодарение на планинските си околности, като Градът на стоте хоризонта. Разположен в западния край на хребета Colli Asolani и подножието на Венецианските Алпи, пейзажът тук е наистина впечатляващ. Започваме деня с посещение и дегустация във Вила Санди- искрящо бижу, в хълмовете на Marca Trevigiana, шедьовър в паладиански стил, датиращ от 1622 г. Вилата се издига от плодородна местност, в която нивите и фермите, както днес, така и в миналото, отдават почит на местната история. Жива сцена, в която природата и архитектурата живеят в пълна хармония заедно; място за наслада и централа, комплексът на Вила Санди е очарователно имение, където човекът и околната среда са в перфектна симбиоза. Ще дегустираме удивителните им вина. Продължаваме с посещение в едно емблематично винарско имение в Азоло. Там ще чуем семейната история на винарната, ще се поразходим из лозовите масиви и ще се насладим на чудесен домашен обяд.  Следва Посаньо- първата спирка е музеят, посветен на скулптура Антонио Канова. В Гипсотеката на музея са запазени оригиналите гипсови модели на творбите на Канова, докато е творил в родното си място, както и картините, рисунките и дрехите на художника. Градината, дворът и паркът, заедно с библиотеката са уникално и оригинално пространство, в което бележитият скулптор е роден и намира вдъхновение. В края на посещението ще продължим обиколката в храма на Канова. Ще завършим деня с разходка из Азоло- много релаксиращо градче с чудни планински пейзажи. Връщаме се в Тревизо.

Ден 4

Закуска, свободно време. Освобождаваме стаите, трансфер до летището за  полет до София.

За повече информация вижте ТУК.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати