Турагенции

Премио травел представя Прибалтика за летни екскурзии

   
Премио травел представя Прибалтика за летни екскурзии

Прибалтика, състояща се от Литва, Латвия и Естония, се налага като един от най-популярните региони в Европа в последните години. Страните привличат посетители с уникалната си комбинация от културно богатство, прекрасни природни пейзажи и вдъхновяваща история.

Този регион е известен с чаровните си градове, като столиците Вилнюс, Рига и Талин, впечатляват със запазени средновековни центрове, цветни площади и забележителни архитектурни паметници.

Прибалтика е идеална за любители на историята и културата. Заинтригуващи музеи, замъци и църкви преплитат богатата история на региона, като подчертават влиянието на различни култури.

Невероятните природни красоти също играят ключова роля в популярността на региона. Балтийското море, националните паркове и езерата предоставят възможности за активен отдих и наслаждаване на спокойствието на природата.

Всички тези качества правят дестинацията много примамлива. Съчетана с модерна обстановка и приветливи хора, Прибалтикът ще е новия хит на 2024! Затова и туроператорът “Премио травел” организира пленителна екскурзия, съчетаваща всички държави от региона. 

Цените започват от 1899 лв. на човек и включват двупосочен самолетен билет от София до Рига, всички летищни такси (20 кг регистриран и 5 кг ръчен багаж), трансфери по програмата с модерен автобус с климатик, 7 нощувки в отлични 4-звездни хотели със закуски на блок маса и незабравими екскурзии. Местата, които туристите ще видят по програмата, са Рига, Пярну, Талин, Сигулда, Юрмала, Хълма на кръстовете и Вилнюс. 

Към всяка група ще се присъедини и водач с български език, който ще дава подробна информация по време на програмата. 

Приключението започва в Рига, столицата на Латвия. По време на панаромна обиколка на града туристите ще се запознаят с разнообразни забележителности. На първо място Старият град впечатлява със своя богат архитектурен стил, запазени средновековни улички и елегантни площади. Чарът на този исторически център се открива във величествените църкви, музеи и красивите фасади, където всяка стъпка е поглед в миналото и културното богатство на Латвия.

След това групата ще се отправи към Естония, където първо ще се запознае с най-популярния курорт Пярну. Следваща в програмата е и столицата на Естония - Талин. Тя омагьосва със своя средновековен стар град, който е под защита на ЮНЕСКО. С величествени крепостни стени, каменни улици и добре запазени сгради, Талин пренася посетителите във време на царства и приключения. Забележителности като храма “Александър Невски” и часовниковата кула разказват за богатата история и уникалния характер на града. От Талин туристите могат да запазят и допълнително пътуване с ферибот до Хелзинки - финладската столица. 

По пътя към следващата дестинация - Сигулда, българите ще могат да се запознаят и с природните забележителности на Прибалтика. Те ще могат да разгледат водопада Kейла Йоа. Приключението продължавеа и в пещерата Гутмания, разположена близо до Сигулда, която е най-голямата пещера в Прибалтика. С изумителни вътрешни формации и структури, тя предоставя уникално пътешествие в подземния свят, където красивите образувания отразяват богатството на природата.

След това групата на “Премио травел” ще се отправи към Вилнюс. Там ще види Стария град, (под егидата на ЮНЕСКО), Университета, манастира "Св. Франциск и Св. Бернард" и Катедралата. Хълмът Гедиминас е от особено значение за Вилнюс, тъй като именно тук е основан градът. От върха на кулата Гедиминас се разкрива прекрасна гледка към Стария град. Ще посети и готическата църква "Св. Анна". Ще се осъществи и допълнителна екскурзия до древната столица Тракай. През XIV в. Тракай е бил административен и стопански център на тогавашното Велико литовско княжество. Готическият замък Тракай е построен на остров в средата на езерото Галве, най-дълбокото сред общо 200-те езера в региона. Това е единственият островен замък в Източна Европа. 

Програмата на “Премио травел” ще ви отведе измежду най-забележителните градове на Прибалтика. Регионът е пропит с богата история и невероятно културно наследство. Освен това дестинациите са все още относително нови на европейската туристическа карта и са по-спокойни, дори и през най-високия сезон. 

Прибалтийските страни са идеалното решение за незабравима ексурзия, пропита с интересни градски забавления и свежи преживявания сред природата. Опознаването на няколко страни в такава дълбочина е голяма богатство и със сигурност пълната програма ще направи преживяването повече от невероятно. 

Йоана Шомова