Новини Събития

България се представя на туристическо изложение в Будапеща

   
България се представя на туристическо изложение в Будапеща

България е поканена да участва като Ексклузивен гост на международното туристическо изложение TRAVEL+, което стартира днес – 22 февруари и ще продължи до неделя – 25 февруари 2024 г. в Будапеща, Унгария. Министерството на туризма е представено от проф. д-р Мариела Модева.

TRAVEL+ 2024 е най-значимото събитие в Унгария с пряка туристическа насоченост, което представя най-новите и интересни туристически предложения от туристически агенции и туроператори, места за настаняване и отдих. Четиридневното туристическо събитие се посещава от компании и организации от целия туристически спектър.

Участието на страната ни на TRAVEL+ 2024 цели представяне на България като сигурна и спокойна дестинация с дългогодишни традиции на качество и гостоприемство в туризма, съчетаваща красива и разнообразна природа, културно наследство, качество на разумна цена в морските и планинските курорти, вкусна храна и отлични вина.

Участие на българския информационен щанд от 100 кв. м  са заявили 10 участника:  „Робинзон Турс“ ЕООД, „Ландис“ ООД, „Ню Сън Травел“ ЕООД, хотел „Кашмир“, „Феста Хотели“, Регионален исторически музей Шумен, община Самоков, община Петрич, Община Банско и община Варна.

През 2023 г. България е регистрирала с 35% повече унгарски туристи спрямо 2022 г.