Новини Турагенции

Crusit пусна програма с най-големия европейски круизен кораб

   
Crusit пусна програма с най-големия европейски круизен кораб

Най-големият круизен кораб в Европа вече е възможност и за българските туристи! Crusit.bg предлага впечатляващо пътуване с Oasis of the Seas - същинската перла в европейската круизна флота.

Всъщност класът най-големи круизни кораби в света се нарича Oasis. Те са на Royal Caribbean и са истинска атракция - зелени площи, бармани роботи, бар, който се движи между три различни палуби, невероятни ресторанти, шоу на лед, шоу с водна акробатика и най-висококачествен мюзикъл от Бродуей направо при вас, докато сте на кораба.

По този начин средиземноморският круиз на Oasis не само позволява на туристите да се запознаят с някои от най-красивите морски дестинации в Европа, а им осигурява неспирно забавление и уникални преживявания. Именно този аспект прави пътуването с круизни кораби все по-популярно сред българите.

Програмата на Crusit 

e от цена 2300 евро и включва самолетни билети София - Барселона и обратно с включен 20 кг чекиран багаж + 7 кг ръчен, автобусни трансфери в Барселона: летище - пристанище - летище, настаняване за 7 нощувки в избрания тип каюта на борда на Oasis of the Seas 5*, изхранване на пълен пансион на борда, медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" и представител на туроператора, пътуващ с групата. Разбира се, гостите на кораба имат пълен достъп до удобствата му като дневни и вечерни развлечения на борда, ползване на откритите басейни, джакузи, шезлонги, плажни кърпи, както и ползване на фитнес центъра (има изисквания за възраст и облекло).

Спирките на кораба са в Барселона, Палма де Майорка, Ла Специя, Чивитавекия и Неапол. Това са някои от най-интересните европейски дестинации и със сигурност впечатляват с културните, историческите и природните си забележителности.

Барселона е идеалният старт за подобна почивка, задавайки перфектно тона на цялото пътуване. С красивата си архитектура, лежерен начин на живот и вкусна храна, Барселона е градът, който олицетворява отпуската. Далеч от ежедневните грижи, каталунската столица ще вкара всеки турист във ваканционен режим и ще го подготви за много красиви гледки и вълнуващи преживявани.

От друга страна 

Палма де Майорка определено продължава тази релаксираща линия. Градът категорично е рай за онези туристи, които търсят същинската почивка. Целият остров Майорка предлага хиляди блажени гледки - красивото море в комбинация с островната флора и фауна, създава уникално усещане. Това прави мястото идеално за дълъг ден на плажа.

В града има няколко значими забележителности, които привличат посетителите. Най-известната е катедралата Santa Maria de Palma, която се намира на брега на морето и представлява смесица от различни архитектурни стилове. Други популярни места за посещение са Кралският дворец на Алмудайна и La Lonja, известна със своите средновековни сгради и ресторанти. От към музеи също има много възможности. За семействата с деца най-препоръчван е местният аквариум, а за любителите на изкуството - Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma.

Следващата спирка 

е Ла Специя прелестно непретенциозно италианско градче, изпъстрено с къщи в розово, жълто и кехлибар, накацали гъсто една до друга, върху крайбрежните скали и хълмчета. Намира се в близост до уникалния Портофино, Флоренция, Пиза и освен с цветовете си, очарова със старинна италианска архитектура, както и архитектура арт-нуво.

Това, което омагьосва най-много при посещение на Ла Специя, е красотата на околната природа – 18 километра дълги лозови насаждения, терасовидни хълмове и стръмни брегове, спускащи се към лазурното море.

С отличното си естествено пристанище, градът е главната италианска военноморска база. Тук се намира и изящна катедрала от 15-ти век, която съдържа произведения в теракота от флорентинския скулптор Андреа дела Робиа. Укрепено пристанище от Средновековието, Ла Специя е силно повредена по време на Втората световна война и е освободена от съюзниците през 1945 г.

Град Чивитавекия 

се намира в област Лацио на провинция Рим, на брега на Тиренско море. Пристанището на Чивитавекия осъществява връзка с островите Сардиния, Сицилия, Корсика, Малта, с градовете Барселона, Тулон и с Тунис. Населението наброява едва 50 000 души, но въпреки това Чивитавекия се смята за второто по значение европейско пристанище, като се има предвид броя на преминаващите пътници. 

Чивитавекия е достатъчно хубав плажен град сам по себе си. Самият плаж обаче е каменист. Един час в града често е достатъчен за разглеждането му.

Основната причина Чивитавекия да е сред главните спирки по маршрутите на круизните кораби е, че това е най-близкото пристанище до вечния град - италианската столица Рим. Именно затова огромните круизни лайнери акостират в малкия град, за да може туристите да отидат и да разгледат, макар и за няколко часа, Рим и, разбира се, Ватикана. Може да искате да изследвате Рома сами - в такъв случай вземането на влак ще бъде най-добрият вариант: жп гарата е на 20 минути пеша от входа на пристанището.

Пътуването до Рим отнема само около час, за да стигнете до първата спирка в града - базиликата "Свети Петър". Или спрете на Roma Termini, където всички автобуси за разглеждане на забележителности започват своя маршрут.

Преди корабът да отплава обратно към Барселона спира и през Неапол - италианският град, който или обикваш дълбоко, или намразваш. Неапол има своя чар, но определено не е за всеки. Въпреки това си струва да се опознае! Градът има страхотен залив с хубава гледка към Капри и островите Иския. Ще се изненадате колко лесно можете да се придвижите и пеша. Интересни места има почти на всеки ъгъл и повечето разстояния – особено в (историческия) център – са къси и могат да бъдат изминати за няколко минути.

Средиземноморското пътуване с Oasis of the Seas определено е преживяване за всички сетива. Съчетавайки страхотни дестинации и развлечения от най-висок клас на кораба, туристите нямат и една скучна минута! Подобно пътуване определено се помни цял живот.

Йоана Шомова