Заведения Новини

Български кулинари са вече част от на Международната асоциация за млади готвачи

   
Български кулинари са вече част от на Международната асоциация за млади готвачи

България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи JRE (Jeune Restaurateurs). Владислав Пенов (ресторант Космос), Филип Захариев (Къща за гости Онá) и Веселин Калев (ресторант aEstivum) бяха официално обявени от президента на JRE – Даниел Леман, като първите български членове на Mеждународната асоциация за млади готвачи. 

„Присъединяването ни е голяма стъпка напред, както и сериозна отговорност. България има какво да покаже от гледна точка на продукти, рецепти и кулинарно наследство и ние сме сигурни, че благодарение на JRE ще успеем да популяризираме наследството, което притежаваме“, допълни Владислав Пенов по време на пресконференцията.  В контекста на кулинарната тема тримата български шеф готвачи показа свой прочит на традиционни български ястия, разгръщайки познати вкусове по необикновен начин. 

Министър Динкова подкрепи инициативата, като подчертава, че това е чудесна възможност за развитието на страната ни на сцената на кулинарния туризъм.

„Добавяме България на картата на JRE – за нас е удоволствие. Всички имаме една обща цел и днес повече от всякога сме отворени към новото. Вярвам, че предстоят изключителни възможности и в бъдеще ще можем да се учим един от друг“, сподели Даниел Леман, президент на JRE-Jeunes Restaurateurs.