Новини Транспорт

Пролетната ваканция на круиз от 30 март с новия кораб MSC Euribia

   
Пролетната ваканция на круиз от 30 март с новия кораб MSC Euribia

Туроператорът "Аполо" предлага тази уникална дестинация през пролетната ваканция, с тръгване на 30 март 2024 г. Ще се плава от германския Хамбург до Саутхемптън във Великобритания. Ще минете през пъстрите Нидерландия, Белгия и Франция.
 
 
Корабът MSC EURIBIA
 

Най-новият круизен кораб на компанията беше пуснат на вода през юни 2023 г. Това е нова линия круизни кораби, направени с грижа за природата. Тук се ползват специални пречиствателни системи на отпадните води, както и втечнен природен газ, най-чистото възможно гориво. Корабът разполага с 19 дека, 2419 каюти за 6327 пасажери и 1700 души персонал.

Класическата вече за корабите от флотилията вътрешна променада с LED таван, обградена от ресторанти и магазини, отново се превръща в център на социалния живот на борда, както и в сцена на различни партита и събития.
Освен театърът, в който се представят 6 нови различни постановки, вече има и второ място на борда – Карусел Лондж, където се предлагат представления, създадени специално за круизната компания, включващи танци, акробатика и жива музика.

 

Програма


1 ден - 330.03.2024 Хамбург, Германия
Полет София – Мюнхен /06.10 – 07.10/ и Мюнхен – Хамбург /09.25 – 10.45/. Трансфер и обиколка на града. Разположен при вливането на река Елба в Северно море, Хамбург е градът с най-голямото пристанище в страната. Осеян е с паркове, има красива плажна зона със заведения и е пресечен от много канали, които му придават неповторима атмосфера. По време на обиколката ще разгледаме историческа част, където се намират Кметството, запазените средновековни църкви, старите морски складове от 19 век – включени в листата на ЮНЕСКО и модерния район Хафен сити. След това ще се настаним в хотела. Нощуваме в Хамбург.

2 ден - 31.03.2024 Хамбург – Любек, Германия
Тази сутрин може да останете в Хамбург и да се разходите из града или да дойдете с нас на екскурзия до старинния Любек. Един от най-красивите средновековни немски градове е вписан в листата на ЮНЕСКО. Ще се разходим из уличките на стария град, ще видим красиви романски и готически сгради, свидетелство от времето, когато Любек е бил център на Ханзейския съюз, най-мощната търговска лига в Северна Средновековна Европа. Ще си направим снимки пред портата Холстен, църквата Света Мария с най-големия механичен орган в света, кметството и пазарния площад. След екскурзията ще се върнем в Хамбург и ще се настаним на нашия круизен кораб. Отплаваме в 21.00 ч.

3 ден - 01.04.2024 на вода
Един от любимите ни дни, когато без да бързаме ще можем да се насладим на круизното пътуване, заведенията и програмата на борда.

4 ден - 02.04.2024 Ротердам – Амстердам, Нидерландия
Престой в Ротердам от 08.00 до 20.00 ч.
Ротердам е град известен със съвременната си архитектура и иновативни конструкции. Ако решите да останете в него, посетете Кубичните къщи на архитекта Пиет Блом, които наподобяват дървета в гора и вижте иконата на града – моста Еразмус, получил заради формата си прозвището Лебеда.
Ние пък ви предлагаме да видим заедно красивата нидерландска столица, която е само на 80 км от нас. Амстердам е градът с най-големия исторически център в Европа. При прокопаването на каналите му през 17 век – Златния век за града, се създали над 90 малки острова, свързани с мостове. Край тях красиво са се наредили „танцуващите къщи“, наклонените домове в пъстри цветове, превърнали се в символ на Холандия. В Амстердам ще се качим на туристическо корабче, за да видим града по най-прекрасния начин, от водата, плавайки през историческия център. Ще посетим и местна ферма, където се произвежда прочутото холандско сирене. Ще имаме и свободно време, за да се насладим на атмосферата в града или да хапнем в многобройните ресторантчета.

5 ден - 03.04.2024 Зеебрюге – Брюж, Белгия
Престой в Зеебрюге от 07.00 до 18.00 ч.
Зеебрюге е малък град, но второто по големина пристанище в страната. От тук само на 15 км се намира един от най-красивите градове на Белгия – романтичният Брюж. Основан през 9 век, а през 13 век той се превръща в международен център на търговията с платове. Богатството му се вижда и днес в запазените средновековни сгради с красиви фасади. По време на разходката ни из старинните улици ще видим пазарния площад с къщите на Гилдиите, Кулата с камбанарията, сградата на кметството от 14 век. Ще научим повече и за най-известния кулинарен продукт на Белгия – шоколада.

6 ден - 04.04.2024 Ле Хавър, Франция
Престой в Ле Хавър от 09.00 до 21.00 ч.
Днес ще се отправим на вълнуващо пътешествие в света на импресионистите. Ще пътуваме из Алабастровия бряг, за да посетим красивия крайбрежен град Етрета и видим известните скали, спускащи се зрелищно в Атлантическия океан, увековечени в платната на Клод Моне. Ще се разходим из стария център на малкото градче с дървени къщи и средновековни църкви.
След обяд на борда ви предлагаме още една интересна екскурзия из Нормандия. Само на половин час път се намира едно от най-красивите места на Брега на цветята – Онфльор. Разположен на устието на Сена, при вливането й в Атлантика, този малък рибарски град е останал почти непокътнат от векове, запазвайки атмосферата, запечатана в картините на редица художници. Смята се, че тук се е зародил и импресионизмът в изкуството. Ще се разходим из калдъръмените му улички до дървената църква Света Катерина от 15 век и край старото пристанище от 17 век, откъдето френските мореплаватели са тръгвали в търсене на нови колонии за короната.

7 ден - 05.04.2024 Саутхемптън – Стоунхендж – Бат, Великобритания
Престой в Саутхемптън от 08.00 до 20.00 ч.
Ще използваме деня за да видим красивата английска провинция, излязла сякаш от исторически роман. Първо ще се отправим към най-магическия археологически обект на острова, включен в ЮНЕСКО – Стоунхендж. Смята се, че монументът е на възраст над 5000 години и историята му е обвита в митове и легенди. След посещението ще прекараме следобеда в елегантния Бат. Римляните построяват първите минерални бани в Бат в началото на нашата ера, а през 18 век той се възражда като шикозен спа курорт. Днес в града могат да се видят част от старите римски бани, както и викториански паркове и градини. Едно от най-красивите места е Кралският полумесец – редица от 30 терасовидни сгради в стил Джордж IV, наредени в полукръг. Построени преди повече от 240 години, те са били дом на редица видни личности. Днес на номер 1 има музей, показващ начина на живот на богатите през 18 век. Може да го посетите в свободното време, а после да се насладите на следобеден чай по английски в градските кафенета.

8 ден - 06.04.2024 на вода
Последният ни ден на борда ще бъде отново на вода. Време за почивка, последни покупки и стягане на багажа.

9 ден - 07.04.2024 Хамбург
Пристигаме в Хамбург в 07.00 ч. Около обяд трансфер до летището за полет Хамбург – Мюнхен /15.15 – 16.30/ и Мюнхен – София /20.10 – 23.00/.

 

Още за кораба MSC Euribia

За активна почивка може да избирате между:
4 басейна и аквапарк с водни пързалки и голяма плажна зона с шезлонги около тях на откритите палуби, фитнес с уреди от Technogym, спортна зона с игрище за баскетбол, волейбол, фитнес и тенис, симулатор на Формула 1.
И ако това не е достатъчно, винаги може да опитате късмета си в казиното, както и да пазарувате в различните магазини и бутици, които предлагат атрактивни промоции.

Барове и ресторанти:
10 ресторанта и 18 бара с различна тема и атмосфера, които ще задоволят и най-претенциозните. Освен основните ресторанти и бюфета, включени в цената на пътуването, може да опитате Мексиканската и латино кухня представени отново в Hola! Tacos & Cantina, за любителите на японската кухня има Kaito Teppanyaki и Kaito суши ресторант, също и Le Grill – ресторант с месни специалитети.
Нощният клуб с диско ритми е на ваше разположение до малките часове, както и различните коктейл барове, шампанско бар, винарна, английски пъб, пиано бар, ТВ студио бар, 4 бара на откритите палуби.
Френският шоколатиер Jean Philippe Maury е представен със сладкарница, в която се предлага ръчно приготвен на борда шоколад, сладоледи и палачинки.

Спа център:
Спа зона е разположена на 1000 м2, с масажи и козметични процедури, фризьор, маникюр, спа бутик с маркови продукти, солариум, термална зона с парна баня, финландска сауна.

За децата:
Детската и младежка зона е невероятна със забавления за деца от 0 до 17 г. Не забравяйте, че родителите също са поканени, ако искат да участват.
Бейби клуб от 0 до 3 г. в сътрудничество с Chicco, мини клуб от 3 до 6 г., Джуниър клуб от 7 до 11 г., предлагащ състезания, видеоигри и спортна зона, клубове за 12 - 14 и 15 - 17 г. със спорт и игри в компанията на нови приятели от цял свят. Не се колебайте да вземете децата с вас на това морско приключение!

Настаняване:
Тук отново можем да избираме между вътрешни кабини, кабини с прозорец или балкон и апартаменти, специални стаи с удобства за инвалиди. Която и категория да вземете, ще имате на разположение модерно обзавеждане, 2 легла, които могат да бъдат събрани или разделени, индивидуален климатик, телевизор, телефон, баня, сешоар, сейф, минибар, интернет.

Яхт клуб:
Отделна зона в най-високата част на кораба с ограничен достъп. Има собствена рецепция и отделна слънчева палуба с шезлонги, басейн и джакузи. Тук ще намерите 103 апартамента с 24 часа обслужване от личен иконом, отделен лондж бар, бюфет и ресторант. Част от апартаментите имат собствено джакузи.