Новини Турагенции

Туроператорът Абакс представи програмите си за новия сезон

   
Туроператорът Абакс представи програмите си за новия сезон
Георги Пасев представи новостите
  Мирослав Иванов

Туроператорът „Абакс“ представи програмите си за тази година пред агенции от цяла България в рамките на изложението „Ваканция и СПА Експо 2024“. Чартъри за почивки и самолетни екскурзии за българските туристи ще има от София, Пловдив и Варна, обяви Георги Пасев, управител на компанията. Най-голям обем се очаква за Турция, Египет, Тунис, Италия, Мароко и др. дестинации.

 Стотици гости присъстваха на презентациите на Абакс

Най-много хотели за ваканция са предлагани в съседна Турция. Само в Анталия работим с над 50 хотела и 13 големи хотелски вериги, които са любими на българите, обясни Пасев. Отделно има програми до Бодрум, Мармарис, Фетие, Кападокия и обиколни турове. Южната ни съседка се радва на голям интерес за почивка. Анталия от години е сред най-търсените дестинации и хората я избират целогодишно. Това се дължи най-вече на висококачественето обслужване, страхотните плажове и добрите цени, обясни Георги Пасев. Често предложенията в Турция са много по-изгодни дори от тези в България и някои от турските курорти определено много си заслужават. “Абакс" организира директни чартърни полети от София, Пловдив и Варна, което прави почивката изключително удобна за всеки. Чартърите тръгват от 9 май 2024 г.

Традиционно в Турция най-предпочитани и масови са настаняването на база All Inclusive и Ultra All Inclusive. В тези пакети има включени 3 основни хранения, местни алкохолни и безалкохолни напитки на свободна консумация на баровете и снак кътовете за похапване през целия ден. При по-луксозните хотели концепцията е обогатена още с вносен марков алкохол, бутилирани бира и безалкохолни и менюто е още по-разнообразно и изискано. Немалко хотели вече предлагат сладкарници и ръчно приготвени лакомства на гостите за свободна консумация.

Георги Пасев представи и новата програма Simba Club на “Абакс”. Туроператорът вече има собствен специален клуб - Simba Club, който ще оперира в Турция, Египет и Тунис. „Това е първата по рода си специална концепция за избрани хотели - Simba Club! Всяко от предложенията на “Абакс”, което носи логото с лъвче на Simba Club, предлага Guest relation на български език, кът с българска кухня в ресторанта, детска анимация на български език, специално отреден бус за екскурзиите, както и безплатна екскурзия.

Абакс рекламира Simba Club и на изложението "Ваканция и СПА Експо"

Засега клубът ще оперира със следните хотели: Labranda TMT Bodrum 5* в Бодрум, Jasmine Palace Resort 5* в Хургада, Nozha Beach 4* и Vincci Marillia 4* в Хамамет и Vincci Dar Midoun 4* в Джерба (Тунис).“Абакс” ще разшири портфолиото на Simba Club и с хотели в Анталия и Шарм ел Шейх.

Чартърите на „Абакс“ за Египет тръгват от 23 март 2024 г. с полети от София и от 8 април от Варна. Традиционно ще бъдат до Кайро и Хургада в едната програма, а в другата – курортът Шарм ел-Шейх. За Египет има още обиколна програма, круиз по Нил и почивка в курорта Марса Алам.

За Тунис компанията организира чартъри до Енфида и до остров Джерба, както от София, така и от Варна. Хотелите са изпитани и туроператорът гарантира за висококачествено обслужване с разнообразни забавления. Цените започват от 736 лв. и включват самолетни билети с European Air Charters от София до Енфида и обратно, летищни такси, чекиран багаж 20 кг и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23, трансфери от летището до хотела и 7 нощувки в избран от клиента хотел на база All Inclusive, медицинска застраховка на „Евроинс“.

Остров Сардиния в Италия предизвика голям интерес сред туристическите агенции. Именно за това „Абакс“ залага на чартъри до пленителната дестинация. Всеки понеделник от 3 юни до 23 септември 2024 г. полети на Еuropean Air Charter ще превозват българи от София към 8-дневна незабравима почивка. На 23 септември има и полет от Варна.

Цените започват от 1479 лв. на човек и включват: самолетен билет София – Олбия – София с чартърен полет на European Air Charter с 20 кг регистриран багаж и 5 кг ръчен, летищни такси, трансфер летище - хотел - летище и 7 нощувки на база All inclusive в хотел по избор на клиента. Към пакета има три вариант за настаняване, като гостите могат да избират между 3- и 4-звездни комплекси от най-високо ниво. Всеки от хотелите е на пешеходно разстояние от морския бряг и предлага всички нужни удобства за една незабравима почивка.

Всички програми на „Абакс“ могат да бъдат намерени в туристическите агенции в цялата страна. Туроператорът не работи директно с клиенти.

Мирослав Иванов