Хотели

Хотелиери настояват Слънчев бряг да стане град

   
Хотелиери настояват Слънчев бряг да стане град

"Слънчев бряг трябва да стане град. В момента, в курорта и в Свети Влас има повече хора, отколкото в Несебър. Така ще имаме кмет и кметство, които да се грижат за улици, инфраструктура, паркове и градини. В момента е хаос."
Това обяви Веселин Налбантов, който е хотелиер и зам. председател на БХРА.

"Този продукт, който правим, отива в Несебър, а ние сме държавна собственост, държавно частно предприятие. Парадоксът е, че парите отиват в Община Несебър, а тя няма право да се разпореди обратно- т.е. да стопанисва курорта. Да бъде подредено и оправено всичко преди сезона", обясни Налбантов.

По думите му, така се губят стотици левове. Ако Слънчев бряг си имаше кметство, преди да дойдат туристите, улиците и алеите щяха да са в изправност, всичко щеше да се върши по правила и да цари ред.

Тази година хотелиерите са отново притеснени. Този път проблемът е ремонтът на летището на Бургас. Те силно се надяват ремонтът да приключи в срок - в края на март.

Докато тече реновирането обаче се губят резервации и туристи, смятат хотелиерите. Иначе първите туристи в Слънчев бряг се очаква да дойдат през май.