Новини Транспорт

Самолет кацна аварийно в Ню Йорк след силна турбуленция, има ранени

   
Самолет кацна аварийно в Ню Йорк след силна турбуленция, има ранени
Пътнически самолет „Боинг 787“ кацна аварийно на летище край Ню Йорк след силна турбуленция

Пътнически самолет „Боинг 787“ кацна аварийно на летище край Ню Йорк след силна турбуленция, при която пострадаха десетки души. Полетът с 200 пътници на борда е излетял от израелския град Тел Авив и е трябвало да се приземи в американския град Нюарк.

Самолетът обаче е попаднал в силна турбуленция и е бил силно разтърсен. 7 пътници са са откарани в болница с леки наранявания, а други 15 души са получили медицинска помощ на място. Останалите са били придвижени до летището в Нюарк, посочват американските медии. Пътниците са се оплакали от гадене и болки, но не се съобщава за сериозни наранявания, предаде bTV. 

„Полет 85 на United Airlines кацна безопасно на международното летище „Стюарт“ в Ню Йорк около 18:45 ч. местно време в петък, 29 март“, посочват в изявление на Федералната авиационна администрация на САЩ. Американската авиокомпания United Airlines многократно попада в заглавията през последните месеци поради злополуки. Съвсем наскоро „Боинг 737“ загуби капак на фюзелажа по време на полет от Калифорния до Орегон. Седмица по-рано падна колесник на друг самолет на компанията - “Боинг 777“, на при излитане от Сан Франциско. Отломките му се удариха в автомобили, паркирани на паркинг за служители до летището.