Новини Транспорт

Десетте най-добри летища за храна и напитки през 2024 г.

   
Десетте най-добри летища за храна и напитки през 2024 г.

Нека бъдем откровени: летенето може да бъде скъпо удоволствие – и на пари, и на време, и на стрес.
От осигуряването на достатъчно време, за да стигнете до летището, преминаването през проверките на сигурността и тичането до гейта - идеята за престой на аеропорта може да направи самия акт на пътуване твърде стресиращ.

Не е необходимо обаче да е така. Всичко, което трябва да направите, е да изберете правилното летище. Експерти по храни и пътувания номинират летищата, предлагащи най-добрите възможности за хранене, а Food & Wine съставя класацията си за 2024 г. на базата на техните мнения.

Ето кои летищни центрове са първокласни хранителни дестинации и какви вкусове можете да очаквате там.

1. Jewel Changi Airport (Сингапур)

С повече от 100 заведения за хранене, вие със сигурност ще намерите нещо, което да зарадва вкусовите ви рецептори на Changi.

Ако обичате рамен, се насочете право към Kiwami. Или хапнете местна кухня в Jumbo Seafood. Пекарната Sourbombe Artisanal Bakery е идеалното място за сладки лакомства.

2. Tokyo-Narita International Airport (Нарита, Япония)

Аеропортът предлага поглед към кулинарните традиции на Япония. На летището гостите могат да опитат грандиозно суши в Sushi Kyotatsu. По-обилно можете да хапнете в Tempura Nihonbashi Tamai, където се набляга на сезонни и пресни местни продукти.

3. Dubai International Airport (Дубай, ОАЕ)

Луксът царува тук. Между магазините от висок клас гостите могат да се впуснат в богати кулинарни изживявания, като L'Éclair de Génie - сладкарница, предлагаща всякакъв вид еклери. Те ще намерят изобилие от близкоизточни вкусове на места, като Comptoir Libanais – истинска ливанска наслада.

Това е истинска международна дестинация, което означава, че на летището са представени много разпознаваеми в световен мащаб марки, като Shake Shack и Pret A Manger.

4. Heathrow Airport (Лондон, Англия)

Насладете се на типично британско изживяване на лондонското летище Heathrow с бърза спирка в Gordon Ramsay Plane Food, който предлага гурме ястия на Терминал 5. Всъщност, целият Терминал 5 е добре известен като най-доброто място за хранене на най-голямото летище на острова.

Тук пътешествениците ще намерят заведения, които отговарят на всеки вкус - от бързи закуски в Giraffe до луксозни ястия в Caviar House & Prunier Seafood Bar.

5. Istanbul Airport (Истанбул, Турция)

Изборът на това летище е истинско отражение на местоположението му - кръстопът между Европа и Азия. Отбийте се в Simit Sarayi за турска улична храна или посетете Cuisine Anatolia, където ще откриете традиционна местна кухня.

6. Amsterdam Airport Schiphol (Нидерландия)

Насладете се на съвременната нидерладска култура на летище Schiphol.

В Café Rembrandt, наречено "всекидневната на Schiphol", пътниците могат да се отпуснат и да опитат местни бири и закуски или да направят кратка кулинарна обиколка на Нидерландия в Dutch Kitchen, където се сервират традиционни ястия, като нидерландски палачинки и херинга, съчетани с коктейли.

7. John F. Kennedy International Airport (Ню Йорк, САЩ)

Изборът на храна на JFK е почти толкова голям, колкото и самото летище. След като слезете от полет или преди да се качите на борда, се насладете на емблематичния вкус на Ню Йорк в места, като The Palm Bar & Grille.

Но подобно на други в списъка, JFK е международен център, така че е лесно да намерите глобални вкусове.

8. Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport (Атланта, САЩ)

Тук пътниците ще намерят изобилие от южняшко гостоприемство. Вдигнете тост за добре дошъл или за сбогом в Bantam and Biddy от Shaun Doty, който е отворен за закуска, обяд и вечеря и се фокусира върху вкусни ястия с пиле.

Или пък се насочете към One Flew South за изтънчени ястия, съчетаващи вдъхновени от Япония вкусове с любими южняшки рецепти.

9. San Francisco International Airport (Сан Франциско, САЩ)

Международното летище в Сан Франциско предлага фантастичен набор от места за хранене. Хапнете нещо местно в Napa Farms Market. Опитайте и The Plant Café Organic, което, както подсказва името, използва само органични съставки за своите салати, сокове и сандвичи.

10. Vancouver International Airport (Ванкувър, Канада)

Отпразнувайте природните богатства на Британска Колумбия в Globe@YVR, което предлага както прекрасни гледки към пистата, така и ястия, които включват устойчиви морски дарове, уловени в тихоокеанския северозапад.

Тези, които искат да опитат вината на Британска Колумбия, могат да се насочат направо към Jetside Lounge, където вината Okanagan винаги са в изобилие.

Плюс едно: Munich Airport (Германия)

Международното летище в Мюнхен прегръща баварския начин на живот. Тук пътешествениците могат да се насладят на чаша бира в Airbräu - първата в света пивоварна на летището, или да опитат гурме ресторанта Mountain Hub със звезда Мишлен.

Ако планирате посещението си правилно, можете да разгледате годишния коледен пазар и празненствата около Октоберфест, които включват специални менюта и музика на живо на терминала.