Турагенции

Мавриций за 2899 лв. е топ офертата за февруари

   
Мавриций за 2899 лв. е топ офертата за февруари

Февруари несъмнено е най-романтичният месец от годината. Покрай Св. Валентин сякаш любовта е заразителна. Но нека да сме честни - няма кой знае колко романтика в студа и мрачното време. Затова и някои от най-романтичните дестинации по света са именно екзотични острови с тюркоазени води и пленителни пейзажи. Е, ако се чудите на кой точно романтичен остров да прекарате празника - то Мавриций е едно от най-добрите решения.

Това остава една от дестинациите, която все още се счита за нова и не дотолкова популярна сред българите. Последните 30 години островът претърпя сериозни промени и започна да се демократизира. Затова е интересна дестинация за туристи, които искат да видят как една страна се подобрява в продължение на много години! Ръстът на туризма е забележителен, но все още е много по-уединен от добре познати екзотични дестинации като Малдиви или Тайланд.

Туроператорът Globe Travel работи с петнадесет хотела от най-висок клас на Мавриций. Това допринася туристите да си починат максимално и да се насладят на компанията си сред страхотните гледки. Категорично обаче романтиката се създава най-вече от красивата природа - прекрасните бели пясъци и уединени лагуни създават перфектната обстановка за разходки по брега на морето.

Традиционната маврицийска кухня също допринася за уникалното преживяване, предлагайки богатство от вкусове, съчетани с уникални влияния от азиатска, африканска и европейска кулинария. Друг плюс на островните курорти са СПА услугите. Влюбените могат да се насладят на разнообразни процедури и масажи, създавайки усещане за релаксация и близост.

Почивката на Мавриций 

с Globe Travel започва от 2899 лв. на човек и включва самолетен билети по маршрут София - Мавриций - София с прекачване в Истанбул с Turkish Airlines, чекиран багаж до 20 кг на човек и ръчен багаж до 8 кг, трансфер летище - хотел - летище и 7 нощувки в хотел по избор на клиента на база All Inclusive. В пакетната цена е включена и застраховка.

Но какво може да се прави на острова? Е, за някои туристи дългите дни под жаркото слънце и разходките по плажове и джунгли са достатъчно забавление. За онези, които обаче искат още преживявания, Globe Travel са се погрижили с допълнителни екскурзии. Една от възможностите е да се разходите до столицата Порт Луис. В Стария град могат да се посетят местни занаятчии, които са винаги гостоприемни и готови за разговор. От друга страна хиндуистки храм The Maheswarnath също е сред интересните места за посещение. Той е построен през 1819 г. в чест на боговете Шива, Кришна, Вишну, Муруга, Брахма и Ганеша. Състои се от няколко лъснати до бяло сгради, всяка посветена на различен бог.

Също така туристите ще могат да разгледат и чудесата на южната част на острова. В Южен Мавриций могат да се видят гейзерите на спящ вулкан. Свещеното езеро Ganga Talao е едно от двете естествени езера на остров Мавриций, разположено в кратера на угаснал вулкан и свързано с местните религиозни вярвания. Намира се на около 550 метра над морското равнище, разположено в планинския югозападен район на Savanne. На брега е разположен храм заедно с колекция от малки светилища, посветени на бог Шива и други богове. Смята се, че езерото е дълбоко около 18 метра и гъмжи от риба и змиорки. Но риболовът е строго забранен поради свещения характер на езерото. Статуята Мангал Махадев е открита през 2007 г. и е най-високата статуя в Мавриций. Тя е висока 33 м (108 фута) и е в чест на хиндуисткия бог Шива, като също така е и вярна реплика на статуята на Шива в езерото Сурсагар във Вадодара, Гуджарат в Индия.

Водопадите 

Chamarel Seven Couloured Earth & Waterfalls са друга живописна спирка на острова. Мнозина ги смятат за най-красивите на Мавриций. Три отделни потока се спускат от почти 100 метра от река Сен Дени надолу в дефилето. Гледката на този впечатляващ водопад на фона на живописната гора и планини е наистина спираща дъха.

Друго забележително преживяване е и сафари приключението в Casela Nature Park, което ще остави спомени за цял живот. Това е едно от уникалните места в света, където е възможно да се разхождате в дивата природа с лъвове или тигри. Сафарито е единствена по рода си 45-минутна разходка с тези "котки" и над 140 вида птици от всичките 5 континента. Освен тях има костенурки, лосове, маймуни и много други интересни видове.

Също така Мавриций е едно от най-добрите места за наблюдение на китове. Ако с половинката ви си падате по дивия живот - то тогава тур за търсене и наблюдаване на китове. Има и интересни пакети за плуване с делфини. Определено има много предложения за опознаване на морския свят. Гмуркането също е предпочитано забавление от много туристи.

Ако търсите приключения, романтика и лазурни брегове, то този остров в Индийския океан е точно за вас! Мавриций е подходящ както за културен туризъм и има повече забележителности, така и за пълно уединение сред разкошната природата. Екзотичните пейзажи и безбройните възможности за развлечение правят острова същински земен рай!

Йоана Шомова