Заведения Новини

Takeaway.com отличи най-добрите ресторанти в България

   
Takeaway.com отличи най-добрите ресторанти в България

Кои са най-добрите ресторанти в България? Takeaway.com знае отговора! Победителите от Takeaway.com Awards 2023 година, избрани с гласове на потребителите, вече са ясни. Кой получи наградите в различните категории на регионално и национално ниво?

Takeaway.com, част от Just Eat Takeaway.com, глобален лидер в сектора за доставка на храна, разкри ресторантите, които грабнаха наградите в своите Takeaway.com Awards 2023. Наградите се провеждат в България за четвърти пореден път, като имат за цел да насочат вниманието към ресторанти в цялата страна, които са спечелили одобрението на българите, и са се отличили с невероятна храна през изминалата година.

Развълнувани сме да обявим пристигането на четвъртото издание на наградите Takeaway.com. Това ежегодно събитие празнува кулинарните постижения на нашите партньори в Takeaway.com и категориите признават невероятното качество, разнообразие и иновации, които характеризират хранителната сцена на нашата платформа. Всяка категория отразява голямото разнообразие от кухни и предпочитания на нашите потребители, от традиционни предложения до съвременна креативност. Нашата цел винаги е била да гарантираме, че клиентите имат достъп до най-добрите ресторанти и ястия, когато и където пожелаят. Takeaway.com Awards ни позволяват да отпразнуваме успехите на партньорските ресторанти и да продължим да насърчаваме високите постижения в индустрията за доставка на храна", казва Юлиана Хартарска, Kънтри мениджър на Takeaway.com за България.

Наградите отличиха ресторанти в 17 отделни категории. И тази година победителите бяха избрани спрямо гласовете на потребителите, които имаха възможността да дадат своя глас на платформата на Takeaway.com. За признание се състезаваха значителен брой ресторанти, а потребителите имаха шанса да гласуват за тях в периода от 13 ноември до 13 декември 2023 г., като общия брой на гласовете надхвърли 20,000. Всички участващи ресторанти, с изключение на националните и международните вериги, са автоматично включени в категорията "Най-добър ресторант в България". Победител в тази категория е ресторантът, събрал най-много гласове общо сред всички категории.

И така, време е за победителите. Takeaway.com награди най-добрите ресторанти в цялата страна, вариращи от пицарии до заведения за бургери, места за суши и любими български заведения. Наградите бяха раздадени въз основа на различни критерии, включително тип кухня и географско местоположение. Ето преглед на класацията:

Най-добър ресторант по градове:

-     LEO'S PIZZA & TRATTORIA|ЛЕО'С ПИЦА & ТРАТОРИЯ - Най-добър ресторант в София

-     YAV-KA RESTAURANT|РЕСТОРАНТ ЯВ-КА - Най-добрият ресторант в Бургас

-     AMORE PIZZERIA|ПИЦАРИЯ АМОРЕ - Най-добрият ресторант в Пловдив

-      SANDWICHARNITSATA|САНДВИЧАРНИЦАТА - Най-добър ресторант в Стара Загора

-     POPOFF|ПОПОВ - Най-добър ресторант във Варна

-     TEMPO PIZZERIA|ПИЦАРИЯ ТЕМПО - Най-добър ресторант в Плевен

-     LIKE PIZZA|ПИЦА ЛАЙК - Най-добър ресторант в Русе

-     DINERO DONER KEBAB|ДЮНЕР КЕБАБ ДИНЕРО - Най-добър ресторант във Велико Търново

Най-добър ресторант по тип кухня:

-     SUSHI STORE|СУШИ СТОР - Най-добър азиатски ресторант, София

-     SERBIAN GRILL GAVAZA|СРЪБСКА СКАРА ПРИ ГАВАЗА - Най-добър барбекю ресторант, София

-      BURGERO|БУРГЕРО - Най-добър бургер ресторант, Варна

-     GASTRO BAR АЙЛЯКРИЯ|ГАСТРО БАР АЙЛЯКРИЯ - Най-добър гурме ресторант, Пловдив

-     LEO'S PIZZA IL RUSTICO|ЛЕО'С ПИЦА ИЛ РУСТИКО - Най-добър италиански ресторант, София

-     SOUL KITCHEN|СОУЛ КИТЧЪН - Най-добър ресторант за здравословна храна, София

-     РЕСТОРАНТ В ДВОРА|IN THE COURTYARD - Най-добър български ресторант, София

Както и още няколко важни категории:

-     QI YAMI SUSHI|КИ ЯМИ СУШИ - Най-добър нов ресторант, Варна

-     ALADIN - Най-добра верига ресторанти в България  

Големият победител, който грабна приза за  Най-добър ресторант в България за 2023 г. е:

-     РЕСТОРАНТ В ДВОРА|IN THE COURTYARD - Най-добър ресторант в България за 2023 г., София

По време на церемонията на Takeaway.com Awards 2023, всички печеливши ресторанти получиха награди, удостоверяващи техните успехи, сред които ваучери, които да предложат на клиентите си, както и трофей, който гордо да посочва големия им успех на всеки посетител.