Новини Хотели

Local Stay е иновативното място за настаняване в планината

   
Local Stay е иновативното място за настаняване в планината

Често хотелът може да бъде само голям безличен комплекс с всевъзможни удобства, но с малко чувство за индивидуалност. Е, ако търсите място със свой собствен неподправен дух и енергия, то Local Stay до Банско може да е най-новото ви откритие!

Там където има безкрайно небе, три планини и твоята концепция в природата. Място, от което можете да вземете и дадете енергия, знание, живот. “Local Stay” не е просто апартаментен комплекс, а е култура и философия, която събира хора, прави общност и дава свобода да бъдеш себе си.

“Нашият хотел представлява уникална обстановка, където гостите не просто нощуват, но се впускат в истински опит и култура”, споделя пред TravelNews Милена Николова, мениджър по продажби.

Local Stay е целогодишен хотел, сгушен в подножието на 3 планини - Рила, Пирин и Родопи. В непосредствена близост до Банско, локацията е удобна и само на няколко часа път от големите български градове. Красивата природа, която заобикаля мястото, действа вдъхновяващо и регенерарщо на гостите.

Хотелът разполага с 35 просторни апартамента, в които има всичко необходимо за един спокоен престой. Възможностите са за студио за единично или двойно настаняване, апартаменти с една, две или три спални. На разположение за гостите има и фамилни апартаменти. Стаите са с обаятелен алпийски дизайн, а големите френски прозорци сякаш канят природата вътре във всяка стая.

No photo description available.

Но какво е релаксираща почивка без вкусна храна? Двата ресторанта на Local Stay предлагат бутикови менюта, които галят небцето и отварят сетивата. Основният ресторант Cava предлага уникален микс от традиционна и интернационална кухня, поднесена по естетичен начин. Презентацията определено е на ниво, но по-важното - вкусовете доказват високото качество на продуктите и вниманието към детайли на персонала.

На разположение на туристите е и вторият ресторант на хотела - азиатският Chao. Традиционното виетнамско готвене е достойно за възхита, поради пресните съставки, минималната употреба на млечни продукти и олио, като разчита предимно на билки и зеленчуци. С баланса си между пресни зеленчуци, меса и внимателното използване на подправки за постигане на фин вкус, виетнамската кухня е една от най-изтънчените в цяла Азия. Всяко блюдо очарова с взаимодействие между противоположности: топлина срещу студенина, мекота срещу хрупкавост, свежест срещу ферментация. В ресторант Chao, освен на автентична и изключително вкусна виетнамска кухня, ще можете да се насладите и на прекрасна гледка към Пирин планина.

Перфектната 

планинска почивка 

се допълва само от още един детайл - релаксиращо СПА. Е, Local Stay са помислили и за това. “В нашия СПА център ще може да се насладите на термо кресла, да се стоплите и отпуснете в нашата сауна и парна баня, а за пробуждане на тялото предлагаме и контрастен душ”, разказва още Николова. В допълнение към съоръженията, релакс центърът на Local Stay предлага и разнообразни масажни процедури и ароматерапии.

Тази идилична обстановка обаче не винаги е възможна, особено ако дните ни на отпуска са към приключване. Комплексът се е погрижил и за обособена офис зона, за хората които искат да работят в нова вдъхновяваща обстановка! Този тип пътуване придобива огромна популярност в последно време - workation. Комбинирането на ваканция и работа е идеалният вариант за намаляване на нивото на стрес. Променяйки работната рутина и освежаването на хоризонти категорично се отразява добре на всеки, който може да работи дистанционно. 

А в края на дълъг работен ден няма нищо по-освежаващо за тялото от малко раздвижване. Дали това ще е разходка в планината, плуване в някой от басейните на комплекса или пък посещение на някой от релаксиращите йога класове в базата - резултатът ще е налице!

Хотелът разполага както със спортни зали, пригодени за йога, танци и други аеробни действия, така и други хоби стаи. За онези, които се отпускат чрез изкуството, Local Stay са обособили креативни пространства, където гостите могат да рисуват с вино, да работят с глина или да се потопят в други хобита. А за тези, които не могат без малко игри - Local Play е на разположение за забавни бордови игри, игри по тенис на маса, VR игри и Playstation забавления. Тези опции правят мястото перфектно за събиране с приятели, team building и други събития, които да съберат хора “от една порода”.

Всички тези качества превръщат комплекс Local Stay в една уникална общност - място, където гостите си разменят умения и опит, създават и споделят приятни моменти. Това не е просто хотел, а в него се предлага преживяване!

Йоана Шомова