Новини Турагенции

Ocean Travel предлага обиколка на норвежките фиорди през юни

   
Ocean Travel предлага обиколка на норвежките фиорди през юни

Когато става дума за круиз, туристите най-често си мислят за гореща екзотична дестинация и дни, изпълнени с много слънце, забавления край морето и красиви гледки. Е, норвежките фиорди показват една по-различна страна на круизните пътешествия. Да, страната определено не е известна с високите си температури и летни преживявания, но фиордите са едни от най-живописните места на света, а гледките, които разкриват, създават усещането за фантастична приказка.

Норвежките фиорди са един от най-значимите природни символи на Норвегия. Те са уникални географски форми, които се образуват под влияние на ледникови дейности по време на последните студени периоди. Това са дълбоки и тесни заливи, които проникват в сушата, обикновено с високи стръмни скалисти брегове.

Фиордите не само, че предлагат 

впечатляващи пейзажи, 

но също така са дом на разнообразна флора и фауна. Те дават изключителни възможности за туризъм, като круизи, планински преходи, каяк и риболов. Освен тора са важен елемент и за местната култура и история, като често се появяват в народни песни и легенди.

Highlights of Fjord Norway - Fjord Travel Norway

Е, с удобните предложение на Ocean Travel, норвежките фиорди могат да се окажат само на няколко клика разстояние. Туроператорът организира 8-дневно приключение под флага на круизната компания MSC. Групата отпътува на 1 юни 2024 г. 

Цените започват 

от 3490 лв. на човек и включват самолетни билети по директни полети София - Копенхаген - София на авиокомпания European Air Charter с включен 1 бр. ръчен багаж до 10 кг (55 x 40 x 23 cm) + 1  дамска чанта/лаптоп (40 x 30 x 20 cm) и 1 бр. чекиран багаж до 20 кг, трансфери летище - хотел - пристанище, нощувка със закуска в Scandic Copenhagen 4* или подобен в Копенхаген, панорамна обиколка на Копенхаген с лицензиран екскурзовод на български език, 7 нощувки на луксозния круизен кораб MSC EURIBIA и пристанищни такси. Разбира се, всички гости на кораба могат да се възползват от всичките му удобства като богат асортимент от храна за закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря, напитки в бюфет, както и множество забавления на борда. Сред най-предпочитаните активности на MSC EURIBIA са театър с различни постановки всяка вечер, дискотека, библиотека, външни басейни, караоке, спортни надпревари, уроци по танци, уроци по различни езици, жива музика, тематични партита вечер и много други. Освен всичко това към групите на Ocean Travel ще се присъедини и представител на компанията, който да съдейства по време на цялото пътуване. Също така туристите на туроператора ще разполагат и с медицинска застраховка с покритие Ковид-19 на стойност 10 000 евро с "Евроинс".

MSC Euribia 

е перфектното съчетание на лукс, комфорт и авангардни морски приключения. Със своите изискани 366 метра, този круизен кораб е истинско чудо на съвременното мореплаване. Оформен с изтънчен дизайн и обслужван от професионален екип от експерти, той предлага неповторимо пътуване из вълнуващи морски дестинации по целия свят.

MSC Euribia Itinerary, Current Position, Ship Review | CruiseMapper

На борда на MSC Euribia туристите се потапят в свят на разкош и разнообразие. От уютните кабини с изглед към брега до изисканите ресторанти и барове, всеки детайл е внимателно проектиран, за да осигури незабравимо преживяване на пътешествениците. Разнообразните развлечения и дейности на борда на кораба - от СПА център и фитнес зали до театрални представления и казино - предоставят неограничени възможности за забавление.

Голям плюс на кораба е, че е отделено специално пространство 

и за най-малките. 

Всички деца на брода могат да се възползват от до 14 часа в разнообразни детски клубове за всякакви възрасти. MSC са си партнирали с именити брандове за детски продукти като Chicco и LEGO, които правят тематичните клубове и забавления още по-специални.

С елегантна атмосфера и безупречно обслужване, MSC Euribia е идеалният избор за всеки, който търси уникално пътешествие на море, изпълнено с лукс и приключения.

Маршрутът ще преведе българите през някои от най-забележителните места в Скандинавия. 

Първата спирка 

на кораба ще е в датската столица Копенхаген. Този живописен град съчетава по футуристичен начин класическата рококо архитектура с модерни небостъргачи и иновативни сгради.

Хелесилт е следващата спирка от приключението. Представлява малко селце, заобиколено от красиви планини, което се намира в един от най-известните фиорди в Норвегия. Постоянното население е под 500 човека, но през летните месеци Холесилт е посещаван от хиляди туристи, които пристигат с круизните кораби или с ферибота от Гайрангер. Разположено е на фиорда Sunnylvsfjorden, чиято дълбочина достига 452 метра под морското равнище.

Хотели Хелесилт - най-ниски цени за хотели в Хелесилт | agoda.com

Фиордът Гейрангер 

е един от най-известните в страната. Той е отличен като едно от най-красивите места в света и омайва с внушителните си размери. Гейрангерфиорд е дълъг 15 км, ширината му е до 1,5 километра, а височината му достига внушителните 2000 м. През 2005 г. фиордът е включен в листата на ЮНЕСКО.

В края му се намира и село, което носи същото име. Туристите на Ocean Travel ще имат възможността да го разгледат и да се насладят на пленителната гледка, която се разкрива към фиорда. Традиционно селото има население от едва около 300 жители, заети ексклузивно с туристическа дейност. През активния летен сезон обаче се увеличава няколко пъти, правейки мястото живо и приветливо.

Гейрангер – Гeйрангер, Норвегия :: Туристически обекти | Бохемия

Тези и още много вълнуващи спирки са част от програмата на Ocean Travel и MSC. Тези живописни скандинавски места вълнуват всеки почитател на градския живот в комбинация с несравними природни гледки. Сякаш никой не съчетава модерния град с богатствата на природата както норвежците. Освен ослепителните пейзажи, българите могат и да видят уважението на местните към природата и колко ценена е тя. Със сигурност представлява интересно преживяване, което сближава с естественото и докосва сърцата.

Йоана Шомова