Турагенции

Санторини и Крит са хит сред летните почивки тази година

   
Санторини и Крит са хит сред летните почивки тази година

За много българи лятото се е превърнало в синоним на Гърция. Красивите плажове, усещането за безвремие и приятелското отношение правят всяка почивка в южната ни съседка истинско райско преживяване. За това и не е изненада за никого, че за поредна година много българи избират да прекарат именно там лятната си отпуска. Туроператорът “Екватор” отчита най-голям интерес към гръцките острови, като категорични любимци са Санторини и Крит.

Дори хората, които не познават Гърция като дестинация, са чували за Санторини. Може би най-известният гръцки остров, Санторини впечатлява с романтичната си атмосфера. Островът е най-вече известен с уникалния си архитектурен стил - всеки пътешественик мечтае да се снима на фона на белите къщи със сини куполи по залез слънце. Освен спиращите дъха залези, туристите могат да се разгледат останките от изгубените градове на острова и да посетят голям брой музеи и галерии, където могат да се научат повече за историята на това място. Също така Санторини е рай за гастрономите, тъй като впечатлява с китни ресторанти и кафенета, които предлагат гръцка кухня и вина от местните лозя.

Най-хубавото в екскурзиите до 

Санторини 

е, че “Екватор” ги предлага както от София, така и от Варна. Тези със заминаване от София са 4-дневни, а от Варна са 5-дневни. Цените за тези програми започват от 839 лв. на човек и включват самолетен билет с включени летищни такси и регистриран багаж 20кг/5 кг ръчен багаж с авиокомпания European Air Charter, 3 или 4 нощувки на съответната база на изхранване, трансфер летище - хотел - летище, медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро и представител на туроператора.

First time Santorini: top tips for your first trip - Lonely Planet

Допълнително туристите могат да запазят екскурзия, като най-търсен е обиколният тур на Санторини. Там могат да се разгледат Фира - столицата на острова, където посетителите ще се насладят на прекрасни гледки, разнообразни ресторанти, магазини с местни продукти и атракции като музеи и изложби.

Ия е градът от картичките на Санторини! Известен със своите живописни залези и панорамни гледки, градът е истинска сензация. Също така привлича посетители със своите тесни улички, бели къщи и множество магазини, ресторанти и кафенета.

Ако обаче ви влече мистиката на Древна Гърция, то

Крит

е по-подходящият избор! Островът е дом на много митове и легенди и привлича хиляди туристи ежегодно с красотата и историята си. Крит, обвит в мистичност, е една от най-предпочитаните летни дестинации сред българите, не само защото предлага уникални преживявания, но и защото пътуването до там е все по-достъпно. “Екватор” е един от туроператорите, който предлага чартъри до Крит ежеседмично и посреща много пътуващи, които искат да опознаят острова.

Dive into the best beaches in Crete

Цените започват 

от 951 лв. на човек и включват самолетен билет София - Хераклион - София с директен полет на авиокомпания Bulgaria Air, пътнически и летищни такси, 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 5 кг, трансфери летище - хотел - летище, 7 нощувки на съответния пансион в избран хотел, представител на туроператора на място, както и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро. Освен това всяка група на “Екватор” ще бъде придружена от представител на туроператора.

Компанията работи с 11 хотела на острова, всеки от които е с изпитано качествено и старателно подбран. Българите могат да избират измежду 3-звездни бюджетни опции и 5-звездни луксозни комплекси. “Хотелите, които сме подбрали, са от курортен тип, тоест се намират близо до морето и до основни туристически атракции. Такъв избор е особено подходящ за туристите, които искат качествена почивка, и за семейства с деца, които предпочитат всичко да им е наблизо”, разказва Петя Борисова, мениджър “Продажби” в “Екватор”.

Това, което прави острова привлекателна дестинация, обаче не са само висококачествените хотели. Стандартът на Крит е доста по-висок от този в континентална Гърция и хората, които обичат да пътуват в южната ни съседка определено ще усетят разликата. Крит успява да съчетае прекрасните си плажове, природни богатства и невероятна история и култура в един неповторим туристически пакет.

Плажовете на Крит 

се отличават с разнообразието си - тук има както обширни пясъчни плажове, така и такива с естествена скала, на места каменисти, но с кристално чиста вода, и, разбира се, плажът Елафониси, който е емблематичен за острова с розовия си оттенък и фин пясък - известен като Гръцките Малдиви или розовия рай.

From Chania: Day Trip to Elafonisi Island | GetYourGuide

Гръцките острови си остават вечната лятна класика! Това може би е единствената дестинация, която никога не омръзва и всеки път разкрива по нещо ново и неочаквано. Подарете си спокойствието от почивка в Гърция и се насладете на всички удоволствия, които предлага!

Йоана Шомова