Турагенции

Остров Джерба остава любим на българите и през 2024 г.

   
Остров Джерба остава любим на българите и през 2024 г.

Остров Джерба остава любима дестинация за българите за пореден сезон. Това споделиха за TravelNews от туристическа агенция “Екватор”. Тенденцията показва, че тунизийският остров се класира сред най-предпочитаните места за почивка тъй като съчетава изгодни цени, красиви плажове и добри условия по All Inclusive комплексите. Мястото често е сравнявано с Турция като обслужване и атмосфера, но все пак предлага по-уникално преживяване и различна култура, които правят всяко пътуване една идея по-вълнуващо. 

Сега пътуването е дори по-изгодно, тъй като туроператорът предлага промоционални цени, започващи от 745 лв. Пакетът включват самолетни билети с European Air Charters от София до Джерба и обратно, летищни такси, чекиран багаж 20 кг и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23, трансфери от летището до хотела и 7 нощувки в избран от клиента хотел на база All Inclusive. 

За пълното спокойствие на туристите „Екватор“ включва към цената и "Пакет за максимална сигурност", медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от "Евроинс", с покрит риск за COVID-19 и застраховка отмяна на пътуване с "Евроинс". Също така туристите ще бъдат придружени и от представител на турагенцията, който говори български и ще съдейства при нужда.

10 Things to Do in Djerba: Top Activities & Attractions

Без значение какви са интересите ви, Джерба има какво да предложи на всеки. Островът е дом на множество туристически атракции, сред които девствени плажове, древни руини и традиционни тунизийски села. „Екватор“ предлага много дейности, които да забавляват посетителите, като обзорна екскурзия на острова, сафари с Segway, с бъгита или с ATV-та. От друга страна феновете на “Междузвездни войни” могат да изживеят джедайските си мечти на някоя от снимачните площадки на филмовата поредица.  

Но може би най-впечатляващата допълнителна екскурзия е двудневната обиколка на Сахара. Тя включва нощувка в оазиса Тузер. Туристите могат да се насладят на 4х4 пътуване до планинския оазис Шбика-Тамерза. По време на екскурзия ще има възможност и за обиколка на пясъчната пустиня на Дуз. Навръщане от това приключение туристите могат да изберат да посетят берберски селища, които все още са обитавани. Този начин на живот е много интересен и определно помага на всеки пътешественик да се потопи същински в африканската култура. 

Chebika Oasis, Tozeur: The Lost Paradise of Tunisia

Остров Джерба в Тунис е красив и екзотичен остров, който предлага несравнима комбинация от изумителни плажове, топло и приятно климатично време, богата култура и история, изкусителна храна и ръчно изработени изделия. Посетителите могат да се насладят на красивите плажове и да разгледат множество исторически забележителности и музеи. Културният опит е неподражаем, а гостоприемството на местните е уникално. За тези, които търсят забавления, страната предлага богат нощен живот, казина, музикални фестивали и много други забавления. Така че, ако търсите перфектното място за почивка, където ще можете да се насладите на богата култура, красив природен пейзаж и забавления, Тунис и остров Джерба са идеалното място за вас.

Djerba, places to visit?

Освен с културни паметници, страната изпъква и със забавления, ресторанти и нощен живот. Това го прави една уникална дестинация с много възможности както за обиколки, така и за релакс. Неслучайно много от летуващите я предпочитат пред добре познатите ни Турция и Гърция. Подобна почивка в Северна Африка гарантира топло време, екзотични плажове и много позитивни изживявания.

Йоана Шомова