Оферти

Кападокия - Анкара - Истанбул - Бурса

   
Кападокия - Анкара - Истанбул - Бурса

Дата: 26 - 31.03.2024 г.

ПРОГРАМА:
1 Ден - Отпътуване в 6.00 ч. от град София, автогара Сердика (между Централна ЖП гара и Централна автогара) по маршрут: София – Пловдив – ГКПП Капитан Андреево – Одрин – Истанбул. По желание и по предварителна заявка в офиса разходка с корабче по Босфора и разглеждане на забележителностите му, разположени по двата бряга на пролива. Нощувка.

2 Ден – Закуска. Отпътуване за Анкара - столицата на Република Турция. Туристическа програма с местен екскурзовод. Посещение на мавзолея на Ататюрк.Посещение на Музеят на анатолийските цивилизации. Той е сред най-богатите в света музеи на древни находки и е главен исторически музей на Турция. Свободно време. Нощувка.

3 Ден – Закуска. . Отпътуване за Кападокия – място с невероятна природна красота и културно богатсво, образувано преди милиони години от изригването на вулкани, което под влиянието на ерозията и дейността на вятъра приема фантастични форми, известни като комини. По пътя фотопауза на Соленото езеро - второто по големина в Турция. През лятото голямата част от водата му пресъхва и се превръща в сол. Основната дейност около езерото е свързана с преработката и рафинирането на сол. В него се произвежда около 70% от солта, консумирана в Турция. Посещение на подземния град Каймаклъ – едно от най-посещаваните места в Турция , създаден около 7 в пр.н.е и служил като убежище от чужди нашественици. Състои се от около 100 тунела, разположени на 8 етажа. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 Ден. Закуска. Посещение на скалните църкви от 8 век в Гьореме, Юргюп – главен град на областта, известен винопроизводителен център, ръчно изработени килими и с хотелите си, построени в пещери. Тук кипи невероятен нощен живот. Авонс – очарователно градче на брега на р. Къзълърмак. Известно е с Червената река, грънчарските работилници и Музея на косата. Разглеждане на Червената долина на Дервент, забележителна с красивите си вулканичните образувания и има духовно значение.Долината е дом на множество изсечени в скали църкви и монашески комплекси, показващи изящни византийски стенописи и служещи като свидетелство за богатата религиозна история на региона. Завръщане в хотела. Вечеря. По желание фолклорна вечер в най-популярния ресторант в Кападокия „Яшарбаба”. Нощувка.

5 Ден – Възможност за полет с балон / от високо гледките към цялата долина особено при изгряващото слънце са уникални. Закуска. Отпътуване за Бурса. Обиколка на града с местен екскурзовод – Зелената джамия, Улу джамия, Коза хан и др, на четвърто място по големина в страната с около 3 млн.души население. Намира се на пътя на коприната, в подножието на планината Улудаг. От 1326 до 1368 г градът е столица – първата столица на Османската империя. Настаняване. Нощувка.

6 Ден – Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в столицата.

Цената включва:

  • транспорт с комфортен автобус
  • 1 нощувка със закуска в Истанбул
  • 1 нощувка със закуска в Анкара
  • 2 нощувки със закуски и вечери в Кападокия
  • 1 нощувка със закуска в Бурса
  • медицинска застраховка
  • екскурзоводско обслужване


Цената не включва:

  • местен екскурзовод
  • входни такси на посещаваните обекти
  • корабчето по Босфора
  • разходката с балон
  • горивна такса – възможно е да бъде начислена до 10 дни преди датата на тръгване

За повече информация вижте ТУК.