Новини Турагенции

Екватор предлага почивки в Анталия от май до октомври

   
Екватор предлага почивки в Анталия от май до октомври

Лятната отпуска вече е на една ръка разстояние и несъмнено всички копнеят за топли дни край плажа! Е, когато става дума за морски дестинации Анталия в Турция е безапелационен фаворит на българите. Макар и добре познат, курортът остава предпочитан заради страхотните си плажове, висококачественото обслужване и достъпните цени. За това и “Екватор” за поредна година предлага почивки в района от началото на май до средата на октомври.

Туристическата агенция осигурява директни полети от София, Пловдив, Бургас и Варна, което прави почивката изключително удобна за всеки. Традиционно в Турция най-предпочитани и масови са настаняването на база All Inclusive и Ultra All Inclusive. Тези пакети има включени 3 основни хранения, местни алкохолни и безалкохолни напитки на свободна консумация на баровете и снак кътовете за похапване през целия ден. При по-луксозните хотели концепцията е обогатена още с вносен марков алкохол, бутилирани бира и безалкохолни и менюто е още по-разнообразно и изискано. Немалко хотели вече предлагат сладкарници и ръчно приготвени лакомства на гостите за свободна консумация. Хотелиерите се надпреварват да предложат и все по-атрактивни дневни и вечерни забавления. Разбира се, удобства като басейни и СПА има в почти всеки хотел, но гостите могат да се забавляват и с вечерни шоу програми, спортни активности и нощни партита.

5 Best Beaches in Alanya - Which Alanya Beach is Best For You? - Go Guides

Почивките започват 

от 760 лв. на човек и включват самолетен билет с включени летищни такси и регистриран багаж 20кг/5 кг ръчен багаж с авиокомпания SunExpress, 7 нощувки в Galaxy Beach Hotel Alanya 4* на база All Inclusive, трансфер летище - хотел - летище. Включена е и медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро.

Въпреки атрактивните оферти за почивки, Анталия всъщност има много забележителности, които си струват да се посетят. С тях туристите могат да разнообразят деня си и да се запознаят с местния бит и култура. Едно от най-атрактивните предложения на “Екватор” е обзорната обиколка на Алания - един от ключовите курортни градове в региона на Анталия, на южния бряг на Турция. Една от 

най-значимите атракции 

е крепост, която датира от римската епоха. Изградена е на висок хълм, предоставяйки красив изглед към града и Средиземно море. Това е впечатляваща архитектурна структура, която привлича много посетители всяка година.

Antalya enjoys record January, February with nearly 400,000 tourists |  Daily Sabah

Освен крепостта, в Алания има много други исторически забележителности, сред които антични паметници, които доказват дългата и богата история на града.

Плажовете са сред най-привлекателните в региона. Дългите пясъчни ивици и кристално чистите води привличат посетители от целия свят през летния сезон. Туристите могат да се насладят на слънцето и морето, както и на различни водни спортове и дейности.

Градът Анталия 

също е любима спирка на туристите.Той е толкова жив и разнообразен, колкото и регионът със същото име. Старият град (Kaleiçi) е място, където туристите могат да се потопят в атмосферата на старинни улици, традиционни къщи, малки магазини и ресторанти. Тук се намират и някои от най-значимите забележителности на града, като Ивли Минарели, Триумфалната арка и водопадът Дюден.

Duden Waterfalls, Antalya (What to Expect? Visiting Tips) - iAntalya

Туристите на “Екватор” могат да се възползлват и от по-авантюристични допълнителни екскурзии. Например туроператорът организира гмуркания. Освен това, онези, които искат да разчупят плажните дни, могат да се възползват и от екскурзия до Памуккале - удивителна природна забележителност. Тя е известна със своите уникални терасовидни структури от бели изворни тераси, които са създадени от минерални извори и термални басейни. Естествената красота на Памуккале е представена в световното наследство на ЮНЕСКО и привлича хиляди посетители от целия свят всяка година.

Анталия е мястото, на което всеки може да си позволи да се потопи в лукс, красива природа и уникални преживявания. Дестинацията си заслужава не само заради изгодната цена, а заради високото качество и персонално отношение, което всеки гост получава!

Йоана Шомова