Турагенции

Остров Джерба остава предпочитан вариант за морска ваканция

   
Остров Джерба остава предпочитан вариант за морска ваканция

С настъпването на пролетта все повече хора започват да планират и лятната си отпуска - все пак топлото време чука на вратата. Разбира се, рецептата за незабравима морска ваканция включва живописни плажове, време за релакс и вълнуващи разходки. Е, за туристите, които искат да разнообразят европейските дестинации, остров Джерба се оказва най-доброто решение!

Той е известен със своята

уникална култура, 

богата история и прекрасни природни пейзажи, които го правят атрактивна дестинация. Плажовете на Джерба са много примамливи, привличайки туристи с топлите си пясъци и кристално чисти води. Мястото е известно също и със своите традиционни занаяти, като изработката на килими и керамика, които представляват богатството на местната култура. Ваканционната атмосферата се допълва от лежерното отношение към живота на местните. Всеки турист попива от това и забравя за грижите от ежедневието. Гостоприемството на местните жители и разнообразието от хотели, ресторанти и развлекателни дейности осигуряват комфортен и незабравим престой за всеки посетител на остров Джерба.

11 Amazing Things to do in Djerba, Tunisia

Освен всичко пътуването до острова е много достъпно! Туристическа агенция “Екватор” предлага чартъри до острова както от София, така и от Варна. Хотелите са изпитани и туроператорът гарантира за висококачествено обслужване с разнообразни забавления. Вече работят с тях няколко сезона и ги познават отлично, позволявайки на всеки турист да намери правилното място за себе си. Варирайки от по-бюджетни опции до луксозни комплекси, хотелите в Джерба изненадват с високо качество, както и с автентични вкусове и преживявания.

Джерба също така е една от дестинациите, които поддържа ексклузивния Simba Club на туроператора. Избирайки хотелът Vincci Dar Midoun 4*, като част от Simba Club, всеки турист на “Екватор” ще получи Guest relation на български език, кът с българска кухня в ресторанта, детска анимация на български език, специално отреден бус за екскурзиите и безплатна екскурзия.

Тези качества правят Simba Club същински уникална концепция, която позволява на всеки турист да носи късче от родината на всяка почивка. Освен това подобен тип услуги правят пътуването да се усеща изключително бутиково и персонализирано.

Цените започват 

от 887 лв. и включват самолетни билети с European Air Charters от София до Джерба и обратно, летищни такси, чекиран багаж 20 кг и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23, трансфери от летището до хотела и 7 нощувки в избран от клиента хотел на база All Inclusive. За пълното спокойствие на туристите „Екватор“ включва към пакетната цена и "Пакет за максимална сигурност", медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от "Евроинс". Също така туристите ще бъдат придружени и от представител на турагенцията, който говори български и ще съдейства при нужда.

Vincci Dar Midoun, Djerba – Обновени цени 2024

Без значение какви са интересите ви, Джерба има какво да предложи на всеки. Островът е дом на множество туристически атракции, сред които девствени плажове, древни руини и традиционни тунизийски села. „Екватор“ предлага много дейности, които да забавляват посетителите, като обзорна екскурзия на острова, сафари с Segway, с бъгита или с ATV-та. От друга страна феновете на “Междузвездни войни” могат да изживеят джедайските си мечти на някоя от снимачните площадки на филмовата поредица. 

Но може би най-впечатляващата допълнителна екскурзия е двудневната обиколка на Сахара. Тя включва нощувка в оазиса Тузер. Туристите могат да се насладят на 4х4 пътуване до планинския оазис Шбика-Тамерза. По време на екскурзията ще има възможност и за обиколка на пясъчната пустиня на Дуз. На връщане от това приключение туристите могат да изберат да посетят берберски селища, които все още са обитавани. Този начин на живот е много интересен и определено помага на всеки пътешественик да се потопи същински в африканската култура.

Tunisia - Chebika, the last mountain oasis before we head for the mountains  - Leben pur! Unterwegs.

Джерба е не просто дестинация за почивка, тя е мястото, където събраните впечатления стават незабравими спомени. Така че защо да не се потопите в този рай? Очаква ви истинско приключение! Записванията на “Екватор” текат с пълна силна!

Йоана Шомова